Balatonboglár és Lelle között félúton, a Balatontól kicsit távolabb, a domboldalon,
csendes környezetben található,
Chateau Visz, a felújított egykori vadászkastély, mely hazánk méltán híres 5 csillagos kastélyszállója és a gasztronómia ínyenceinek fellegvára.
Fine dining, nemzetközi konyha, minden nap 7 fogásos menüsor frissen lefőzve. A korábbi séf közel 130 ehető növényt kutatott fel a kastélyudvarban, és a közvetlen környezetében, melyet előszeretettel alkalmaznak az ételek készítésekor.
A chef Klaus Deutschman (osztrák) fiatalember lent feketében, aki dolgozott már két Michelin csillagos étteremben, bejárta egész Európát, és idén júliustól alkot Viszben.
A házigazda Tolvaly Ferenc felesége Hídvégi Melinda, akitől megtudtuk, hogy a vendégek 85%-a magyar, a maradék német és főleg amerikai. Az alapanyagbeszerzéssel nekik is meg kellett küzdeniük, de mára 50% helyi gazdaságokból termelődik ki. Elmesélte, hogy nem volt egyszerű mutatvány a környék gazdáit átállítani a minőségi alapanyagok termelésére. Főleg, amikor olyan extra igényekkel állt elő a korábbi séf, hogy a szomszédos tanyán Pista bácsi etesse a kisborjút napi 2 tojással, masszíroztassa, és futtassa quaddal, hogy finomabb legyen a húsa. Pista bácsi rohant Melindához, hogy ez a séf megőrült, holott a 700Ft/kg helyett 7000Ft/kg ár lett felajánlva a finom borjúhúsért.
Mindenki repülhet szabadon, élve a lehetőséggel, de nálunk még mindig a gondolkodással van a hiba.
A desszert fantasztikus ízkombináció, és látványra sem utolsó:
A konyhán az ezüst evőeszközök csillogása is a luxust jeleníti meg.
A menüsor, és a szivarszobában elfogyasztott kávé után, szívem szerint én is hasonlóképpen leheveredtem volna
De ránk esteledett a hosszúra nyúlt ebéd alatt, így búcsút vettünk Melindától, és az 5 és fél éves kislányától, aki végigülte és kóstolta a degusztációs menüt, és a maga természetességével harapott bele a királyrákba, és kanalazta mellé az avokádószószt és minden egyéb nyalánkságot, hogy legyen ereje a másnapi kínai nyelvórához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése