No akkor lássunk hozzá!
Bátorító receptek PiciEncitől :-)
felforrósítottam a levesfazekat, belevágtam egy fej (édes, fehér) hagymát,
majd 3 gerezd (új) fokhagymát, egy pillanatot kevergettem, aztán beletettem
3 szál ajókát (füstölt szardella) és az olaját, beletettem egy doboz tunát
(vízben eltett, de víz nélkül) és 1 doboz makrélát (olajostol). Lefedtem és
párolódott minden, isteni illattal. 10 perc. Kétszer megkavartam óvatosan,
ne essen szét a makréla. Ezalatt felkockáztam 2 pangahalat (otthon is kapsz
fagyasztva, előző este kiveszed a mélyhűtőből és a hűtőben -fólia alatt,
hogy ne büdösítsen - felolvasztod), és megpucoltam egy adag zöldspárgát, és
darabokra tördeltem. A leveslét felöntöttem2 dl . fehérborral és 3 dl .
vízzel, belevágtam 10 levél bazsalikomot és 1 levél (friss) babérlevelet.
Amíg a leves újra felforrt, egy másik kis lábosban is vizet forraltam,
ecetet, sót tettem bele, és amikor forrt, zsupsz beletörtem 2 (nagyon) friss
tojást, és 2 perc múlva szűrővel kivettem, és 1-1-t a leveses tálunkba
tettem (ilyenkor még egy picit folyós a sárgája, de a fehérje már jól
összeállt), picit megsóztam és frissen megborsoztam. Amikor a leves is
felforrt, beledobtam a halat (7 perc kell neki!), és egy picit később a
spárgát ( 4 perc kell neki). Végül felöntöttem2 dl . (sovány) tejszínnel,
megszórtam egy csokor apróra vágott petrezselyemmel és forrón a tojásra
mertem. :-)
Ja! Pici citromot is kell belecsavarni :-)
Fotó mellékelve . - na jó, itt került bele még egy kis rák, kagyló és szépia
is, de nem szükséges.
Kalória tartalma igen kevés, ellenben nagyon laktató ebéd és vacsora, és
másnap is .
Pusza Nc
majd 3 gerezd (új) fokhagymát, egy pillanatot kevergettem, aztán beletettem
3 szál ajókát (füstölt szardella) és az olaját, beletettem egy doboz tunát
(vízben eltett, de víz nélkül) és 1 doboz makrélát (olajostol). Lefedtem és
párolódott minden, isteni illattal. 10 perc. Kétszer megkavartam óvatosan,
ne essen szét a makréla. Ezalatt felkockáztam 2 pangahalat (otthon is kapsz
fagyasztva, előző este kiveszed a mélyhűtőből és a hűtőben -fólia alatt,
hogy ne büdösítsen - felolvasztod), és megpucoltam egy adag zöldspárgát, és
darabokra tördeltem. A leveslét felöntöttem
vízzel, belevágtam 10 levél bazsalikomot és 1 levél (friss) babérlevelet.
Amíg a leves újra felforrt, egy másik kis lábosban is vizet forraltam,
ecetet, sót tettem bele, és amikor forrt, zsupsz beletörtem 2 (nagyon) friss
tojást, és 2 perc múlva szűrővel kivettem, és 1-1-t a leveses tálunkba
tettem (ilyenkor még egy picit folyós a sárgája, de a fehérje már jól
összeállt), picit megsóztam és frissen megborsoztam. Amikor a leves is
felforrt, beledobtam a halat (7 perc kell neki!), és egy picit később a
spárgát ( 4 perc kell neki). Végül felöntöttem
megszórtam egy csokor apróra vágott petrezselyemmel és forrón a tojásra
mertem. :-)
Ja! Pici citromot is kell belecsavarni :-)
Fotó mellékelve . - na jó, itt került bele még egy kis rák, kagyló és szépia
is, de nem szükséges.
Kalória tartalma igen kevés, ellenben nagyon laktató ebéd és vacsora, és
másnap is .
Pusza Nc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése