20111028

Segal Viktor már régóta mosolyog rám...

Segal Viktor már régóta mosolyog rám a konyhám szegletéből, ahol a tavaly megjelent és méltán népszerű Színek és Ízek c. szakácskönyvét tartom, és persze használom is nagy örömmel.




Nyáron, amikor összefutottunk egy rendezvényen épp a második szakácskönyvén dolgozott, és nevetve mesélte, hogy az új könyvéből szinte kifelejtette a húst, mert annyi minden más jutott az eszébe a receptek összeválogatásánál. Továbbá fejtörést okozott neki az, hogy próbált mindent igaziból is otthoni körülmények között lefőzni, de mindig azzal bajlódott, hogy nincs elég edény, meg serpenyő egy otthoni háztartásban, no meg az a sok mosogatnivaló...::) Már akkor tudtam, hogy az új könyve is a "must have" kategóriájába fog tartozni.
És akkor jött a gsztrowerk-haladó hedonistáknak, és a Pastrami, ahol mi is megmutathattuk mit is tudunk, vagy inkább, hogy menniyre vagyunk fejlődőképesek. Privát séfünk Segal Viktor volt, aki nemcsak szakmailag van a topon, hanem emberileg is a maximumot nyújta, és hozza ki belőlünk is.
A hely önmagáért beszél, ahol a nyitott látványkonyhában mi is jól mutattunk, és mulattunk.

Szóval a recept és a hozzávalók:
Végy egy jó


helyet,
egy lelkes csapatot


egy profi séfet

és egy csomó jóféle alapanyagot.

Aztán ne habozz, és kezdj hozzá bátran!

de figyelj oda, hogy az articsókából azért maradjon is valami:)

és jó étvágyat!
 Az asztalon találsz csicsókát, rosé kacsamellet csicseriborsós-aszaltszilvás salátaágyon, articsókát vajban sütve, és citromfüves halat zöld almás-édesköményes salátával cookerblondi ajánlásával.



1. Durbincs (só, bors), alá citromfű a tepsibe, olajjal meglocsolni.
 
2. Édeskömény saláta:
édesköményt és zöldalmát vékonyra szeletelünk
öntet: reszelt gyömbér, citromlé, só, bors, lime, fokhagyma, olivaolaj, (méz)
mehet hozzá rukkola
 
3. csicseriborsó saláta:
csicseriborsó (előtte 1 napig vízben áztatva), citromlé, lime, zahtar, só, olivaolaj, kaliforniai fekete mazsola, szecsuán bors, petrezselyem, bébispenót
 
4. articsóka:
vaj (ghi), fokhagyma, articsóka, kakukkfű, húsleves, só, bors, petrezselyem (mehet hozzá snidling), hideg vaj felkockázva, citromlé - serpenyőben megsütni
 
5. Rosé kacsamell:
forró száraz serpenyőben kérgesítjük 1,5-1,5 perc alatt mindkét oldalát, majd tepsiben kb. 8 perc alatt sütjük, szeletelés előtt egy kicsit pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése