20111016

3 nap, béke és zene, mi ez?


Ez Woodstock! És hol? a KOGART-ban.
Mivel mi akkor még nem lehettünk ott, hát emlékezzünk!




Ezt tettem én is Simonyi András volt washingtoni nagykövettel közösen, aki a San Fransiscótól Woodstockig c. plakátkiállítás vezető kurátora, és exkluzív tárlatvezetője,



akinek segédletével egy igazán komplex gyűjteményt sikerült összeállítani, ahol több százezer dollárt érő ereklye és felbecsülhetetlen értékű tárgy is helyet kapott.

A "brit invázióval" még csak homályosan, de már derengett valami:





1965-től életre kelnek az amerikaiak is, ahol egyik oldalról a polgárjogi mozgalom, másik oldalról a vietnámi háború elleni mozgalom manifesztálódik a zenében is. "Volt egy ifjúság, mely kereste a zenéjét, és volt egy zene, mely kereste az ifjúságát."



Az élet furcsa fintora, hogy a Morrison nevet Jim és nem az apja tette halhatatlanná, aki admirális volt és elnök is lehetett volna belőle, ha nincs egy ilyen "deviáns" gyereke.


és itt egy kis csemege Jimi Hendrix Angel c. számának eredeti kézirata, mely piszkozat elsőre a végleges verzióra sikeredett



Aztán ahogy hűvösödnek az éjszakák, belebújtam Jimi Hendrix lila bársonyzakójába:



felbecsülhetetlen érték:)
Aki szereti ezt a korszakot, vagy csak a mai designművészet forrásait akarja megszemlélni, vagy az akkor még nem tiltott szerek hatása alatt született igazságkereséseket akarja látni, az nézze meg a kiállítást .  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése